Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Οδική Ασφάλεια και γυαλιά google.

Οδική Ασφάλεια και γυαλιά google.

Πλήρης ασυμβατότητα...! Θα αποσπά την προσοχή των οδηγών με ολέθρια αποτελέσματα.

Η χρήση γυαλιών Google θεωρείται επικίνδυνη κατά την οδήγηση καθώς αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Πρόκειται για τα πιο προηγμένα γυαλιά στον κόσμο καθώς ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό προτζέκτορα παρέχοντας στο χρήση εικόνα υψηλής ανάλυσης και είναι συμβατά με κάθε συσκευή που λειτουργεί σε περιβάλλον Android.

Η διάθεση των γυαλιών Google θα ξεκινήσει τέλη 2013 στην τιμή των περίπου $1.500 και ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει τα στοιχεία του και τον σκοπό χρήσης μιας και τίθενται πολλά ζητήματα περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και προσωπικού απόρρητου.

Τώρα, επί του θέματος, το βρετανικό υπουργείο μεταφορών εξέδωσε ήδη ανακοίνωση η οποία προβλέπει πως η χρήση γυαλιών Google θα είναι παράνομη στην διάρκεια οδήγησης και ο παραβάτης θα τιμωρείται με πρόστιμο £60 συν ποινή 3 πόντων στην άδεια οδήγησης (όσο και η χρήση κινητού τηλεφώνου).


Google Glasses 
Είναι τελικά η τεχνολογία του αύριο;

Μερικές από τις λειτουργίες των Google Glasses, των διάσημων γυαλιών της Google, διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Τα Google Glasses είναι τα διάσημα τεχνολογικά γυαλιά της Google που είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των χρηστών στην πρώτη τους παρουσίαση. Τα γυαλιά επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει μια σειρά από λειτουργίες και οι περισσότερες λεπτομέρειες αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για τη Google.  Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε η Google με σκοπό να διαθέσει στο ευρύ κοινό τις νέες τεχνολογίες χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν οι χρήστες τα χέρια τους. Τα γυαλιά θα λειτουργούν πλήρως με φωνητικές εντολές κι έτσι θα υπακούν στη φωνή του χρήστη.  Τα γυαλιά θα συνδέονται με τις άλλες συσκευές, το ίντερνετ και θα μπορούν να αποστέλλουν μια πληροφορία από τη μια συσκευή στην άλλη. Οι πληροφορίες θέλουν την Google να ενσωματώνει ένα εικονικό χειριστήριο που θα επιτρέπει τους χρήστες να χειρίζονται τη συσκευή απομακρυσμένα. Τα γυαλιά θα έχουν έναν ενσωματωμένο μικροσκοπικό προτζέκτορα που θα μπει στο σκελετό των γυαλιών και θα προβάλει σε οποιαδήποτε επιφάνεια ένα πλήρες πληκτρολόγιο και άλλα κουμπιά χειρισμού των γυαλιών.

Έτσι ο χρήστης μπορεί να πλησιάσει μια άδεια επιφάνεια, να προβάλει τον προτζέκτορα με το πληκτρολόγιο και να ελέγξει τη συσκευή εύκολα και απλά.

Η κάμερα που είναι ενσωματωμένη στα γυαλιά θα μπορεί να καταλαβαίνει τα σημεία που αγγίζει ο χρήστης και να καταλαβαίνει τι θέλει να κάνει.

Προς το παρόν τα συγκεκριμένα σχέδια της Google είναι σε πειραματικό στάδιο και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο 2013.

e-go.gr, newsbomb.gr 
.......................................

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Διακοπές Εξετάσεων


Ανακοινώθηκε το χρονικό διάστημα διακοπής πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών για την περιοχή ευθύνης όλων των υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ως εξής:

  1. Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, τελευταία μέρα πρωτοβάθμιων πρακτικών εξετάσεων
  2. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, τελευταία μέρα δευτεροβάθμιων πρακτικών εξετάσεων
Από την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013, οι πρακτικές εξετάσεις διεξάγονται κανονικά

Άντε και καλά "μπάνια...!" 

......................................


Οδηγείτε κοιμώμενοι...;

Quiz Ύπνου (www.zografos.com)

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ύπνου του νοσοκομείου "Aγιος Παύλος".   Με βάση το Ερωτηματολόγιο του AAA Foundation for Traffic Safety των Η.Π.Α.

Μην ντρέπεστε που νυστάζετε ... Ο ύπνος είναι ανάγκη όχι ντροπή!

'Όταν οδηγείς, το να είσαι νυσταγμένος ή να αισθάνεσαι κόπωση είναι επικίνδυνο. Η νύστα μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού και κατά συνέπεια αυξάνει το χρόνο αντίδρασης, μειώνει την αίσθηση του τόπου και καταστρέφει την κρίση, όπως ακριβώς τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Πολλά ατυχήματα και μάλιστα πολύνεκρα έχουν σαν αίτιο τη νυσταγμένη οδήγηση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνο να οδηγείς μεθυσμένος, αλλά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η υπνηλία στην οδήγηση είναι τόσο μοιραία όσο και το να οδηγείς μεθυσμένος!

Μήπως κοντεύεις να κοιμηθείς...


http://www.zografos.com/News.aspx?id=157

.....................................................................