Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο 561 στην πράξη | Εβδομαδιαία Ανάπαυση (Ρεπό)

Εβδομαδιαίο Ρεπό!
Μόλις συμπληρωθούν έξι συνεχόμενα εικοσιτετράωρα (144 ώρες) από το τέλος της προηγούμενης εβδομαδιαίας ανάπαυσης (Ρεπό), ο οδηγός πρέπει να ξεκινήσει νέα περίοδο εβδομαδιαίας ανάπαυσης (Ρεπό). Η κανονική περίοδος εβδομαδιαίας ανάπαυσης είναι διάρκειας τουλάχιστον 45 συνεχόμενων ωρών.
Σε διάρκεια δεκαπενθημέρου, ο οδηγός μπορεί, αντί για δύο κανονικές περιόδους εβδομαδιαίας ανάπαυσης, να λάβει μια κανονική και μια μειωμένη περίοδο εβδομαδιαίας ανάπαυσης διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών. Στην περίπτωση αυτή, η μείωση πρέπει να αντισταθμίζεται με ισοδύναμη ανάπαυση που λαμβάνεται συνολικά πριν το τέλος της τρίτης εβδομάδας…!
Αν λοιπόν την 1η Εβδομάδα ο οδηγός λάβει  28 ώρες ανάπαυση (Μ.Ε.Α.) την 2η Εβδομάδα  πρέπει να λάβει 45  ώρες ανάπαυση (Κ.Ε.Α.), αν την 3η Εβδομάδα λάβει 45 ώρες ανάπαυση (Κ.Ε.Α.) την 4η Εβδομάδα πρέπει να λάβει 62 ώρες ανάπαυσης [45 ώρες ανάπαυσης + 17 ώρες αντιστάθμιση για την 1η εβδομάδα]

 
http://zografos.com

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τροποποίηση Π.Δ. 208 (;) Λες και δεν πέρασε μια μέρα...!

Η Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
Καλούνται  από  τον  Πρόεδρο  της  Ομοσπονδίας,  τα  μέλη  του  Δ.Σ. , καθώς επίσης και οι εκλέκτορες και οι πρόεδροι των Σωματείων Μελών της Ομοσπονδίας  την 26η Απριλίου του 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 το πρωί, σε   Έκτακτη  Γενική Συνέλευση, στον Βόλο, στο Επιμελητήριο,  στην οδό Δημητριάδος 176.                                                                                        
Θέματα προς συζήτηση: 
α.   Τροποποίηση Π.Δ. 208 
β.   Αναδόμηση Ομοσπονδίας

.....................

Δηλαδή(;) γυρνάμε πίσω να τροποποιήσουμε τι, να αναστήσουμε  ένα πτώμα που έχει σαπίσει προ πολλού και αναδύει δυσωδία ακόμη και στους δημιουργούς του(;)
Η διαβεβαίωση ότι ξεκινάμε από λευκό χαρτί (tabula rasa)...! που πήγε;

Βλ.λ.
Ο όρος tabula rasa υποδηλώνει την αρχική κατάσταση της ανθρώπινης συνείδησης. Έτσι αποκαλούν την προεμπειρική κατάσταση της ψυχής οι οπαδοί της "εμπειριοκρατίας" και της "αισθησιαρχίας", σε αντίθεση προς τους ορθολογιστές (Καρτέσιο και Λάιμπνιτς), εννοώντας οτι η ψυχή καθεαυτή είναι άγραφος χάρτης, στερείται δηλαδή των όποιων a priori γνωσιολογικών στοιχείων και μόνο η εμπειρία και η κατ΄αίσθηση αντίληψη πορίζουν σε αυτήν τις εντυπώσεις και παραστάσεις των εξωτερικών αντικειμένων.
Με λίγα λόγια η νόηση από μόνη της δε μπορεί να παραγάγει έννοιες και αρχές ανεξάρτητα απο την εμπειρία.
Στοιχεία αυτής της αντίληψης επαναλαμβάνονται απο τη "σχολαστική φιλοσοφία", η οποία χαρακτήρισε τη ψυχή του παιδιού ως "χάρτη ενεργό προς απογραφή".
Απο τους σχολαστικούς δανείστηκε τον εν λόγω όρο ο Αγγλος φιλόσοφος Τζων Λοκ, ο οποίος υποστήριξε πως πριν απο την επίδραση της εμπειρίας η ψυχή είναι λευκός χάρτης (white paper), πως ο άνθρωπος δεν γεννιέται με ιδέες και έμφυτες στη συνείδηση του αρχές, ούτε θεωρητικές ούτε πρακτικές, αλλά τις αποκτά κατά την εξελικτική πορεία της ζωής μέσω της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ είτε πηγάζει απο την εξωτερική αίσθηση (sensation), οπότε λαμβάνουμε γνώση των αντικειμένων και του κόσμου γύρω μας, είτε απο την εσωτερική ψυχική ενέργεια (reflexion), οπότε λαμβάνουμε επίγνωση των αντιδράσεων που προκαλούν στην ψυχή μας οι εντυπώσεις. 
... Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, ο Λοκ εξέθεσε και τις παιδαγωγικές του αντιλήψεις.
Στο τομέα της ηθικής, οι προεκτάσεις της αντίληψης αυτής οδηγούν στη θεωρία του ευδαιμονισμού...

Οπότε αν θέλουμε να μιλήσουμε για ΝΕΟ π.δ. και την αναβάθμιση της παραγωγής χρηστών των οδοστρωμάτων, με γνώμονα την Οδική Ασφάλεια, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να μιλήσουμε για tabula rasa γιατί πρέπει να εκλείψει η εμπειρία και απο τις 2 περιπτώσεις (sensation) και (reflexion).


..........................................

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Νέες Επιτροπές Εξετάσεων

Ο καθορισμός των τοποθεσίων έναρξης των επιτροπών πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών της Διεύθυνσης Μεταφορών-Επικοινωνιών της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών είναι εδώ:

http://zografos.com/nea/epitropes-eksetaseon/