Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Eco Driving - Εκπαίδευση και αξιολόγηση οδηγών της ΤΝΤ.

Eco Driving - Εκπαίδευση και αξιολόγηση οδηγών της ΤΝΤ.
 
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος   εκπαίδευσης των οδηγών και συνεργατών της ΤΝΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην Οικολογική και Αμυντική Οδήγηση.
Η εκπαίδευση και η κατάρτιση περιελάμβανε βασικές οδηγητικές τεχνικές και προσεγγίσεις, για   ένα νέο διαφορετικό τρόπο οδήγησης, τον οποίο αποκαλούμε διεθνώς  Eco Driving, και αναπτύχθηκε σε   4 στάδια:
1. Συνολική αξιολόγηση της καθημερινής οδήγησης και το ποσοστό συμμετοχής των οδηγών στη μόλυνση του περιβάλλοντος.
 
2. Συνήθεις οδηγητικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται σήμερα και αναλυτική αξιολόγηση της απόδοσης των καυσίμων και της αδράνειας.
 
3. Οικολογική οδηγητική προσέγγιση, συμβουλές και παροτρύνσεις για μια νέα οδηγητική πρακτική…!

4. Αποτελέσματα και μαρτυρίες στην καινούργια οικολογική οδηγητική συμπεριφορά.

Συμμετείχαν στην εκπαίδευση εξήντα οδηγοί συνεργάτες, οι οποίοι μυήθηκαν στις νέες τεχνικές οδήγησης  που εξοικονομούν καύσιμα και προστατεύουν το περιβάλλον.
Η εκπαίδευση και αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από το Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Eco driving, των Πρότυπων Σχολών Οδήγησης Ζωγράφος (www.zografos.com).
Στην εκπαιδευτική διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν, εξελιγμένο λογισμικό αξιολόγησης και   προσομοιωτές οδήγησης 4ης γενιάς και καταγράφηκε η ενεργειακή ταυτότητα κάθε οδηγού και ο μοναδιαίος αριθμός  ECO_Z©

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, η υπεύθυνη της εταιρείας ΤΝΤ, η κ. Ρένα Σώτα δήλωσε:
"Η υλοποίηση του προγράμματος   αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που έχουμε σχεδιάσει   για την πενταετία στα πλαίσια του εταιρικού μας αποτυπώματος και συνδυάζει Οδική Ασφάλεια   και Οικονομική /Φιλική προς το Περιβάλλον   οδήγηση. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για όσους συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία το πως μπορούμε  να εξοικονομήσουμε καύσιμα και να επιβαρύνουμε με λιγότερους ρύπους CO2 την ατμόσφαιρα. Φιλοδοξούμε  το επόμενο διάστημα να καταγράψουμε σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και μια διαφορετική οδηγητική συμπεριφορά, πιο φιλική, πιο οικονομική, πιο ασφαλή. Αισιοδοξούμε να συνεχίσουμε μέσα στο 2012 και να ολοκληρώσουμε πιστοποίηση δεξιοτήτων σύμφωνα με το πρότυπο ISO / IEC 17024:2003 Conformity assessment».
Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης κ. Άρης Ζωγράφος δήλωσε:
"Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε καινούριους στόχους και αναφορές, στην σύγχρονη οδηγητική συμπεριφορά, για τους επαγγελματίες του χώρου, με γνώμονα τις απαιτήσεις της εποχής και τις ανάγκες του πλανήτη. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολλαπλά αισιόδοξα. Κοινός παρονομαστής μετά το τέλος της εκπαίδευσης και το ζητούμενο σήμερα,   για όλους τους οδηγούς, είναι ο δείκτης οικολογικής συμπεριφοράς που αυξάνεται, όσο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και μιμητές, η οικολογική οδήγηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου