Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Απεγκλωβισμός επιβατών λεωφορείου στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.


Το ΠΕΙ όπως πρέπει να είναι!

"Η Οδική Ασφάλεια έχει συγκεκριμένες διαδρομές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις...!"

Ολοκληρώθηκε η βιωματική εκπαίδευση, απεγκλωβισμού επιβατών λεωφορείου μετά από πυρκαγιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Η συμπληρωματική αυτή βιωματική εκπαίδευση  έγινε στο πλαίσιο του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας.
Η διαδικασία  περιελάμβανε βασικές οδηγητικές τεχνικές και προσεγγίσεις, για   την πιο γρήγορη και απρόσκοπτη εκκένωση του λεωφορείου στο οποίο έχει ξεσπάσει φωτιά.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και περιελάμβανε οκτώ πραγματικούς απεγκλωβισμούς, σε συνθήκες πυρκαγιάς, με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις ασφαλείας.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού συμμετείχαν πάνω από 180 οδηγοί!
Έγιναν πολλαπλές  μετρήσεις διαφορετικών συνθηκών και προσεγγίσεων απεγκλωβισμού επιβατών, με προσομοίωση πραγματικών συνθηκών πυρκαγιάς, σε συνθήκες μειωμένης ορατότητα και τρέχοντες χρόνους.
Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτελεί μέρος  αντίστοιχου  ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Τα αποτελέσματα οι χρόνοι και οι μεθοδολογίες απεγκλωβισμού, θα δημοσιευθούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ
Στους συμμετέχοντες δόθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής.
Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης κ. Άρης Ζωγράφος δήλωσε: 
"Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε καινούριους στόχους και αναφορές, στην σύγχρονη οδηγητική συμπεριφορά, για τους επαγγελματίες του χώρου. Οι πυρκαγιές των αυτοκινήτων, όπως γνωρίζετε, γενικά χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό, η πρώτη επέμβαση πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική, τα δε μέσα κατάσβεσης, ειδικά αυτά που θα χρησιμοποιηθούν κατά την έναρξη της πυρκαγιάς, πολύ αποτελεσματικά για να επιτευχθεί άμεσα η κατάσβεσή της.  
Σε περίπτωση όμως που η επέμβαση δεν γίνει αμέσως, η πυρκαγιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και δημιουργεί κινδύνους και για τους επιβαίνοντες και για κάθε άλλον που λόγω ειδικότητας ή αλληλεγγύης θα τρέξει να βοηθήσει…! 
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη εκπαίδευσης  σε τομείς όπως τον παραπάνω και θα επανέλθουμε μέσα στον Δεκέμβρη και με άλλες δράσεις."


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία
+30 2107751706
Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου
.............................................................


Συμμετέχοντες


www.zografos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου