Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Αυστηροποίηση του ΚΟΚ προανήγγειλε ο Σπύρος Βούγιας

Όλα για το ταμείο...!
Με την παρουσίαση των πολιτικών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και των δράσεων της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια, ολοκληρώθηκε η ομιλία του Yφυπουργού Σπύρου Βούγια στην διήμερη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρώπης, για την έναρξη της «Δεκαετίας Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020)».
Ο κ. Βούγιας τόνισε ότι, αν και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθοριστικός παράγοντας στην αντιμετώπισή τους ήταν η αυστηροποίηση του Κ.Ο.Κ. και η σωστή επιβολή του από την πλευρά της Τροχαίας.
Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στη μάχη για την μείωση των ανθρώπινων απωλειών στους δρόμους με την ανάπτυξη του Γ’ Στρατηγικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια (2011-2020), καθώς και με την διυπουργική επιτροπή υπό τον Πρωθυπουργό, όπως επίσης και με τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μειωθούν κατά 50% oι νεκροί από τα τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2020 (από 1281 σε 640), με ενδιάμεσους στόχους, 100 νεκροί λιγότεροι έως το 2014 και 50 νεκροί λιγότεροι κάθε χρόνο, έως το 2020.
Στόχος του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι να αναπτυχθεί στους πολίτες η αίσθηση της σωστής συμπεριφοράς στους δρόμους, καθώς και η κουλτούρα οδικής ασφάλειας στους πολίτες, από το σχολείο μέχρι τους ηλικιωμένους οδηγούς.
Για το λόγο αυτό μελετώνται οι εξής πολιτικές:
- Βελτίωση θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των οδηγών
- Επιβολή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας
- Ασφαλέστερες υποδομές
- Ασφαλέστερα οχήματα
- Βελτίωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ατυχημάτων
- Καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια με διαγωνισμούς αφίσας και βίντεο, καθώς και διεξαγωγή συνεδρίου για την καλύτερη προώθηση της οδικής ασφάλειας στην ελληνική τηλεόραση.

Εκτός από τις πολιτικές του Υπουργείου, αναγκαία κρίνεται η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με την Κοινωνία των Πολιτών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, αλλά και να διαμορφωθεί η σωστή παιδεία και συμπεριφορά στους ελληνικούς δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου